Laddat | 2 apr

1 000 nya laddpunkter när Mimer storsatsar på elbilsladdning

Bostadsbolaget Mimer vill tillsammans med Mälarenergi påskynda energiomställningen och genomför därför en omfattande utbyggnad av laddpunkter för elbilsägare i Mimers bostadsområden i Västerås. Över 1 000 nya laddpunkter kommer det att bli.

1 000 nya laddpunkter när Mimer storsatsar på elbilsladdning
Fler ska kunna ladda elbil i Mimers bostadsområden. Mimers Gustav Hanstad och Mälarenergis Misagh Mogadasi hoppas installera över 1000 nya laddpunkter i Västerås. Foto: David Andeborn

Mimer är Västerås största hyresvärd och har som mål att på sikt erbjuda alla sina hyresgäster möjligheten att ladda elbilar nära bostaden. Under vintern har Mälarenergi och Mimer installerat destinationsladdare på 22kW vid centrumanläggningarna på Viksäng, Skiljebo, Pettersberg och Vallby. Nu inleds arbetet med att installera fler, runt om i Mimers bostadsområden – både vid de olika centrumanläggningarna och i anslutning till bostäderna.

– Vi har nära 10 000 parkeringsplatser och 11 000 lägenheter. Vi hoppas kunna installera över 1000 nya laddpunkter i Västerås, säger Gustav Hanstad, förvaltningschef hos Mimer.

Målet är att kunna erbjuda alla hyresgäster möjligheten att ladda bilen i närheten av hemmet. Arbetet med att bestämma platser och antal börjar nu, tillsammans med Mälarenergi. Företagens  gemensamma satsning är långsiktig och kommer att löpa över minst tio år.

Huvudprincipen är att bygga laddpunkterna i grupper. Hyresgästerna hyr inte en personlig laddstolpe på heltid, utan bokar när behov finns.

Mimer investerar initialt i laddpunkterna. Mälarenergi ersätter Mimer månatligen under tio år i en så kallad investeringsersättning, vilket möjliggör att båda parterna tillsammans kan fortsätta främja hållbar mobilitet i Västerås.

Källa: Mälarenergi

Publicerad 2 april 2024

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.