Ventil med automatisk begränsning

Ventil med automatisk begränsning

För att undvika så kallat överflöde har termostatventilen Eclipse utrustats med en integrerad flödesbegränsare. Flödet begränsas automatiskt, så oberoende av tryckvariationer i systemet överskrids inte inställt flöde inom arbetsområdet.

Eclipse är avsedd för vattenburna tvårörs värme- och kylsystem inom flödesområdet 10-150 l/h och med en drifttemperatur på upp till 120 °C. Den kan även användas som slingventil i ettrörsystem. Den finns i dimensionerna 10-20 i rakt-, vinkel- och omvänd vinkelutförande och har standardbyggmått. Den lämpar sig för renoveringsprojekt. Rörtryckfall i äldre system behöver inte vara definierade utan endast flödet.

Eclipse säkerställer maximalt flöde – även vid delbelastning – oberoende av differenstrycket. Den är konstruerad för flödesinställning mellan 10 (läge 1) och 150 (läge 15) l/h.

Eclipse-S SEWEBB

Publicerad 17 september 2015

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.