Vätskekylare för låga temperaturer

Vätskekylare för låga temperaturer

NordicWebb

Nu presenteras en serie luftkylda vätskekylare från italienska MTA på den svenska marknaden. Serien, som heter LWT (Low Water Temperature) sägs ge nya möjligheter när det gäller process- och butikskyla.

Med utgående vattentemperatur från -4 ända ner till -20 grader sägs de ge nya möjligheter när det gäller processkyla för exempelvis livsmedelsindustrin och andra sektorer som behöver låga köldbärartemperaturer.

LWT-serien har kylkapacitet från 52 till 167 kW.. Den är utrustad med en högeffektiv tubpanneförångare optimerad för köldmediet R407F samt med en nyutvecklad högeffektiv halvhermetisk kolvkompressor med integrerad diagnosmodul. Den styrs och övervakas via intern webbserver och är också IP54-klassad vilket gör den lämplig för utomhusinstallation.

Till LWT kommer också ett sortiment av tillbehör som möjliggör att varje enhet kan skräddarsys för specifika kundbehov, bland annat en hetgasväxlare som ger varmvattenåtervinning på upp till 20 procent.

Publicerad 25 februari 2015

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.