INSTALLATIONER | 17 maj 2016

Uppåt för installationer

Det går fortsatt uppåt för installationsmarknaden. Enligt fakta från Installatörsföretagen och Industrifakta ökade marknaden för el och VS med tre procent 2015 jämfört med 2014.

Trenden förväntas fortsätta under de närmaste åren då marknaden för elinstallationer spås öka med två procent under både 2016 och 2017. Marknaden för VS-installationer förväntas öka med två respektive tre procent.

Orsaken uppges vara den höga aktiviteten inom bostadsbyggande, där investeringarna tog fart under 2015. Antalet beviljade bygglov för nybyggnad av bostäder och lokaler ökade med drygt fem procent 2015 jämfört med 2014. Många nya projekt för att modernisera och energieffektivisera miljonprogramshus bidrar också.

Enligt prognosen sker den starkaste utvecklingen för VS-installationer 2016 i Stockholm, medan marknaden för elinstallationer växer mest i Skåne. Samtidigt minskar installationsmarknaden kraftigt i Norrland.

Marie Granmar, ur Energi & Miljö nr 4/2016 sid 9

Publicerad 17 maj 2016

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.