Titania renoverar i Uppsala

För Stena Fastigheters räkning har Titania fått i uppdrag att stambyta och totalrenovera 350 lägenheter i Uppsala.

Arbetena skall utföras i tre etapper med start i augusti 2013 och slutföras i augusti 2015. Kunden har beställt traditionellt stambyte i samtliga 32 fastigheter som omfattas och projektet genomförs som en totalentreprenad där Titania ansvarar för all projektering.

Detta projekt är mycket omfattande och kommer att ta två år att genomföra, då 350 lägenheter i 32 fastigheter skall totalrenoveras i samband med stambytet. Bland annat följande skall utföras av Titania under entreprenaden:

– Byte av stammar och ledningar till badrum och kök

– Helrenovering av badrum och kök med nya ytskikt och inredning.

– Snickerier, vitvaror och övrig utrustning byts i köken.

– Alla lägenheter målas om och får nya golv.- Ventilationen uppgraderas till så kallad FTX, dvs ventilation med värmeåtervinning.

– Titania ansvarar för projektering av projektet.

Hyresgästerna som skall bo i de nyrenoverade lägenheterna, kommer att få möjlighet att välja mellan tre teman hur man vill att kök, badrum och wc-utrymmen i lägenheten skall se ut efter renoveringen. En utställning med tillgängliga materialval och färger kommer ställas upp i närheten av fastigheterna som totalrenoveras så att de boende kan se och känna på materialen, innan man bestämmer sig.

Eftersom ingen av de boende kommer bo kvar i lägenheterna under tiden de omfattande renoveringarna pågår, så kommer inga provisorier i form av duschar, toaletter, tvättmaskiner etc ställas upp för de boende i eller i närheten av fastigheterna i denna entreprenad, vilket annars är standard när det finns kvarboende.

Källa: Titania

Publicerad 18 juni 2013

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.