Titania renoverar i Uppsala

För Stena Fastigheters räkning har Titania fått i uppdrag att stambyta och totalrenovera 350 lägenheter i Uppsala.

Arbetena skall utföras i tre etapper med start i augusti 2013 och slutföras i augusti 2015. Kunden har beställt traditionellt stambyte i samtliga 32 fastigheter som omfattas och projektet genomförs som en totalentreprenad där Titania ansvarar för all projektering.

Detta projekt är mycket omfattande och kommer att ta två år att genomföra, då 350 lägenheter i 32 fastigheter skall totalrenoveras i samband med stambytet. Bland annat följande skall utföras av Titania under entreprenaden:

– Byte av stammar och ledningar till badrum och kök

– Helrenovering av badrum och kök med nya ytskikt och inredning.

– Snickerier, vitvaror och övrig utrustning byts i köken.

– Alla lägenheter målas om och får nya golv.- Ventilationen uppgraderas till så kallad FTX, dvs ventilation med värmeåtervinning.

– Titania ansvarar för projektering av projektet.

Hyresgästerna som skall bo i de nyrenoverade lägenheterna, kommer att få möjlighet att välja mellan tre teman hur man vill att kök, badrum och wc-utrymmen i lägenheten skall se ut efter renoveringen. En utställning med tillgängliga materialval och färger kommer ställas upp i närheten av fastigheterna som totalrenoveras så att de boende kan se och känna på materialen, innan man bestämmer sig.

Eftersom ingen av de boende kommer bo kvar i lägenheterna under tiden de omfattande renoveringarna pågår, så kommer inga provisorier i form av duschar, toaletter, tvättmaskiner etc ställas upp för de boende i eller i närheten av fastigheterna i denna entreprenad, vilket annars är standard när det finns kvarboende.

Källa: Titania

Publicerad 18 juni 2013

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.