Annons

Vi spolar kondomer, matrester – och miljö

Annons
AKTUELLT.

Enligt Svenskt Vatten är det endast toalettpapper och avföring som får spolas ner i toaletten, något svenskarna inte respekterar. Det visar en ny undersökning från sanitetsleverantören Grohe.

Allra vanligast är det att förutom toalettpapper slänga ner hår, hushållspapper och snus i toalettstolen. Var tionde svensk slänger dessutom matrester, bomull och servetter i toaletten. – Vi i Sverige tänker i hög grad på hållbarhet men när det kommer till vad vi spolar ner i toaletten verkar få vara medvetna om hur det påverkar miljön. Bomullspads, tops och annat kan skapa stopp i ledningar och pumpstationer. Vilket i sin tur kan leda till att orenat vatten släpps ut i både hav och natur, säger Christina Holmberg, marknadschef på Grohe Sverige.

Undersökningen genomfördes av opinions- och marknadsundersökningsföretaget Ipsos Norm på uppdrag av Grohe. Den genomfördes den 24–31 januari i år i form av en webbenkät. Sammanlagt har 1 000 svenskar deltagit i åldrarna 18 år och äldre. Resultatet är statistiskt säkerställt och riksrepresentativt.

Text: Peter Olofsson 

Annons