Annons

Uddevalla Energi bygger solcellspark

Annons
NYHETER.

Solenergiföretaget EnergiEngagemang får uppdraget att bygga den planerade solcellsparken till Uddevalla Energi. Parken beräknas kunna kopplas in på elnätet i höst.

I början av året presenterade Uddevalla Energi sina planer att etablera en solcellspark vid Forshälla Holmen. Anläggningen har fått namnet Solevalla. När den är färdig kommer den att producera närmare 250 000 kWh per år. Parken blir cirka 1,6 hektar stor, vilket motsvarar drygt tre fotbollsplaner. Anders Månsson, projektledare på Uddevalla Energi, ser fram emot att komma igång med bygget.

– Vi vill med denna satsning aktivt uppmuntra till en omställning till fossilfritt fordonsbränsle i Uddevalla. Elen vi producerar i solcellsparken kommer att finnas tillgänglig för Uddevallabornas elbilar via våra solstolpar runt om i kommunen. Om vi ska lyckas nå de miljömål som finns i Sverige måste vi satsa på förnybar energi. Det här är en givande och lärorik satsning.

Fredrik Davidsson på EnergiEngagemang har installerat solcellsanläggningar sedan 2012 och kommer att vara ansvarig byggprojektledare.

– Det ska bli jättekul att bygga en solcellspark åt Uddevalla Energi. Vi har tidigare byggt solcellsparker åt både lantbruk och företag men det här är första gången som vi gör det till ett energibolag.

 

SOLEVALLA

Toppeffekt: 253 kW
Årsproduktion: 250 000kWh
Byggyta: Cirka 6 000 kvm
Antal paneler: 920 st á 275W
Modularea: 1 500 kvm
Genom parken minskas koldioxidutsläppen med 170 ton/år
Livslängd: Minst 25 år
Marken i anläggningen kommer att skötas och hållas ren av betande får

Annons