Sandbäckens får ny huvudägare

SANDBÄCKENKÖP

KLAR Partners Ltd har skrivit avtal med Segulah Fond V och övriga minoritetsägare om att förvärva Sandbäckens, en av Sveriges ledande leverantörer av installation och service av rörtekniska lösningar. Sandbäckens är KLAR Partners första förvärv i Sverige och målet är att utveckla bolaget till Nordens främsta bolag inom installation och service av fastighetstekniska tjänster.

- Jag ser fram emot att tillsammans med KLAR fortsätta bygga vidare på den fina utveckling som Sandbäckens har haft under Segulahs ägande. Vi kommer tillsammans med våra nya ägare, ledning och medarbetare fortsätta utveckla Sandbäckens starka företagskultur och framgångsrika decentraliserade arbetssätt i vår resa mot nästa nivå, säger Håkan Bergqvist, Styrelseordförande i Sandbäckens.

- Sandbäckens har haft en stark tillväxt de senaste åren och har under Segulahs ägande mer än dubblat omsättningen. Vi känner att vi nu står väl rustade för att med KLAR som ny ägare ta nästa steg i vår tillväxtresa.  säger Mats Åström, VD, Sandbäckens. Sandbäcken-koncernen omsatte 2020 cirka 1,45 miljarder SEK har idag en stark geografisk närvaro med drygt 800 anställda etablerade på närmare 30 orter i Sverige. 

Källa: 
Sandbäcken
Annons