Annons
En äkta Gibson har använts till gjutformen till det här tvättstället. Foto: Sarah Jane Sanders

Tvättställ för gitarrfantaster

MUSIK

Företaget Infistone Concrete & Design backade inte för utmaningen att formge och tillverka ett tvättställ med musiktema. Tvättstället, som väger cirka 200 kilo, har en ho formad som en gitarr och blandaren är gjord av en mikrofon.

- Jag hade sett några andra gitarrtvättställ, men de var inte i skala 1:1 och silen såg inte ut att höra till själva gitarren. Jag tog det ett steg längre genom att utforma silen som en del av själva gitarren, berättar Jonathan Seaman på Infistone Concrete & Design.

Han hade en skadad Gibsongitarr liggande, den använde han för att göra formen till gjutningen. Tappvattenarmaturen var svårare att lösa, där fick han ta hjälp av sina Facebookvänner.

- Jag fick förslaget att göra en mikrofonblandare. Det tog några månader att hitta en mikrofon som fungerade, ett stativ till den och att bygga om den till en tappvattenarmatur, säger Jonathan Seaman.

Infistone Conrete & Design ligger i Lexington, Kentucky, i USA och har specialiserat sig på köks- och badrumsinredningar i betong.

Ingar Lindholm

Annons