Annons

Ny ordförande i Energi- och Miljötekniska Föreningen

Annons
EMTF

Energi- och Miljötekniska Föreningen, som äger tidningen Energi & Miljö, får ny ordförande och delvis ny organisation. Harry Swartz, med erfarenhet från alla delar av installationsbranschen, tillträdde vid årsmötet.

Harry Swartz har utsetts till ny ordförande i Energi- och Miljötekniska Föreningen. Han tar över efter Ann-Charlotte Andersson. I samband med detta sjösätter föreningen också en delvis ny organisation, där ordföranden arbetar aktivt med verksamheten tillsammans med kansliet.

- Jag kände mig hedrad över att få frågan om att ta över ordförandeskapet. Det kändes på ett sätt som om cirkeln var sluten, säger Harry Swartz, som blev medlem i EMTF (då VVS Tekniska Föreningen) redan som student på KTH på 1970-talet.

- Min dåvarande professor berättade för oss studenter om föreningen, och att det var en fin förening att vara med i. Då fick man inte bli medlem utan en rekommendation, säger han.

Harry Swartz har en lång karriär bakom sig, och erfarenhet från flera delar av installations- och byggbranschen. Han har bland annat varit konsult på Theorells, avdelningschef hos AR-Ventilation och Ventilator, driftchef på Vasahuset och marknadsansvarig på Lindab. Sin senaste anställning hade han som Kvalitet- och Hållbarhetsansvarig på KF Fastigheter.

Harry Swartz är medlem i styrgruppen inom Belivs samt tidigare ordförande i tekniska rådet inom certifieringssystemet Miljöbyggnad.

Sedan årsskiftet är Harry Swartz konsult i eget företag.

Vad vill du åstadkomma?

- Jag vill höja statusen på det arbete medlemmarna står för, så att det får den plats det förtjänar. Många av de insatser som krävs för att bygga ett hållbart samhälle, är det våra medlemmar som står för. När jag började i branschen var intresset för vårt arbete lågt på styrelsenivå. Nu är det en strategisk fråga. Det är den känslan jag vill få fram.

- Det är en utmaning att positionera föreningen och medlemmarna. Samtidigt vill jag på ett positivt sätt kunna stödja våra medlemmar i deras utveckling.

Ingar Lindholm

Annons