Annons

Medaljregn över svenska vvs-are

Annons
UTMÄRKELSER

Tre svenskar fick ta emot medaljer och diplom för framstående insatser när den europeiska vvs-organisationen Rehva höll sitt årsmöte i London.

Yngst i skaran var Fanny Lindberg. Hon fick – bland 11 tävlande - ta emot andrapriset i Rehvas studenttävling. Förra året tog hon hem förstapris för samma arbete i Energi- och Miljötekniska Föreningens stiftelsers stipendieutdelning. Rehvas studenttävling arrangerades i samband med organisationens årliga möte, som denna gång hölls i London.

Johnny Andersson, vvs- och kylkonsult i Stockholm, fick Rehva Professional Award för sitt mångåriga arbete med mätning av täthet av ventilationskanaler och arbetet med Vaska, som utvecklats för att minska vattenskadeproblematiken. Han har under många år även arbetat inom Kyltekniska Föreningen samt internationellt inom Rehva och den amerikanska motsvarigheten Ashrae.

Enno Abel, professor emeritus från Chalmers i Göteborg, fick ta emot Rehvas guldmedalj för sitt bidrag till utvecklingen av den svenska vvs-industrin, både inom det ekonomiska, men också som lärare och forskare. Han är ledamot av Kungliga Vetenskapsakademien och hedersmedlem i Energi- och Miljötekniska Föreningen.

Mark Kretz

Annons