Annons
Lindab stod som vinnare av Stora Inneklimatpriset 2017. Total hade över 40 bidrag lämnats in i tävlingen. Foto: Stefan Tell

Lindab tog hem Stora Inneklimatpriset

Annons
GALA

Över 240 personer var på plats när Stora Inneklimatpriset delades ut vid första upplagan av Inneklimatgalan.

Inramningen var ovanligt festlig när sextonde upplagan av Stora Inneklimatpriset delades ut. Drygt 240 personer hade samlats för att fira vvs-branschen på Solliden på Skansen i Stockholm. Med Anders Lundin som konferencier och allsångsledare, trerätters middag och dans till storband fick branschen en riktig festkväll.

Årets pristagare Lindab tog emot utmärkelsen för sin luftflödes- och temperaturmätare UltraLink, enligt motiveringen för att den medger kontinuerlig och noggrann mätning inom ett stort mätområde. Övriga motiverade var IUC, Swegon och HSB Riksförbund. Stora Inneklimatpriset är instiftat av Slussen.biz, Svensk Ventilation, Energi- och Miljötekniska föreningen och Svenska Kyltekniska föreningen.

Inte bara Stora Inneklimatpriset delades ut, utan även hederspris till personer i branschen som gjort viktiga insatser. Det första priset gick till Marie-Louise Luther, Astma- och allergiförbundet, för att hon ”med outtröttlig envishet slagits för de som drabbas av snålhet och dumhet – allergikerna som drabbas av dålig inomhusmiljö”. Därefter fick Lars Ekberg, CIT Energy Management, motta hederspris för sitt mångåriga och outtröttliga arbete för att lyfta inneklimatfrågorna, som en ”vvs-branschens svar på Hans Rosling”, som motiveringen löd.

Slutligen delades tre studentpriser ut till elever med toppresultat. Linnéa Sandberg, Anna Bono och Richard Widén fick motta 3 000 kronor var för fortbildning. Bakom priset står Energi- och Miljötekniska föreningen och Svensk Ventilation.

Festkvällen avslutades med att Kanalbandet, där även branschföreträdare ingick, spelade till dans.

Inneklimatgalan är tänkt att återkomma vartannat år. Målet är att skapa en mötesplats mellan olika professioner som jobbar för att uppnå ett ”klimatsmart, ventilerat och reglerat inneklimat”.

Ingar Lindholm

Annons