Systemair förvärvar Servicebolaget

SYSTEMAIRKÖP

I januari 2021 förvärvade Systemair Servicebolaget med huvudkontor i Hudiksvall. Servicebolaget är Systemair Sveriges servicepartner för installation och service av bostadsaggregat. Servicebolaget säljer även filter och reservdelar på den svenska marknaden främst för Systemairs produkter.

- Vi ser mycket goda möjligheter att utöka samarbetet med Servicebolaget och därmed bygga upp en starkare organisation inom eftermarknad, säger Sofia Rask, VD på Systemair Sverige AB.

Robert Johansson, försäljningschef på Systemair Sverige AB fortsätter:

- Tillsammans med Servicebolaget kan vi nu erbjuda våra ventilationsinstallatörer servicetjänster som t.ex. intransporter av stora modulaggregat, injusteringar av VAV-anläggningar, start-ups.

Servicebolaget har fem anställda vid huvudkontoret i Hudiksvall, fyra franchisetagare samt 22 servicepartners som utför service över hela Sverige. Tidigare ägaren och VD Åke Ekblom lämnar i och med förvärvet över VD-rollen till Sofia Ekblom Nordh. Åke blir kvar inom bolaget i en rådgivande roll.

- Vi ser fram emot att vidareutveckla Servicebolaget tillsammans med Systemair, säger Sofia Ekblom, VD på Servicebolaget.

Annons