Annons

Storskogen förvärvar EVIAB Gruppen

ÖREBROKÖP

Storskogen har ingått avtal om att förvärva en kvalificerad majoritetsandel av aktierna i EVIAB Gruppen. EVIAB Gruppen är en växande koncern bestående av fyra bolag som utför installationsarbeten inom el, vvs, säkerhet och el-teknik.

Bolaget rapporterade en omsättning på 118 miljoner kronor under räkenskapsåret 2020 med 10,4 miljoner kronor i EBITDA. Förvärvet förväntas att genomföras i mitten av januari 2022.
EVIAB Gruppen består av Elprofilen i Örebro AB, VVS Profilen i Örebro AB, EVIAB Teknik AB och Säkerhetsprofilen i Örebro AB. Bolagets huvudfokus är installationstjänster hos företag och privatpersoner, och uppdragen varierar från stora byggprojekt som skolor eller ambassader till löpande service hos fastighetsägare eller i privatbostäder. Bolaget har sitt huvudkontor i Örebro och leds av vd Lars Larsen som kommer stanna kvar i sin roll efter transaktionen.

Bolaget kommer att ingå i Storskogens vertikal Installation, som är en del av affärsområdet Tjänster.

- Det känns fantastiskt kul att få presentera EVIAB Gruppen som vårt senaste tillskott. Bolaget är välskött, ledningen är framåtlutad och kundreferenserna är mycket goda. Det ska bli enormt spännande att stötta bolaget på den fortsatta resan, säger Thomas Larsson, Investment Director och ansvarig för vertikalen Installation.

 

 

Källa: 
Storskogen