Klimatpris till Östersundshem

PRIS

Vartannat år delar Sveriges Allmännytta ut hållbarhetspriset och årets tema är innovationer för minskad klimatpåverkan. Årets pris delades ut på Klimat- och energikicken 19 november i Lund. Årets vinnare, Östersundshem har ”genom helhetstänk, tydliga målsättningar och långsiktigt arbete tagit sin verksamhet in i det moderna energilandskapet.”

-Det här är verkligen ett kvitto på att det vi gör är viktigt. För några år sedan fick vi uppdrag av Östersundshems styrelse att visa vägen i klimat- och hållbarhetsfrågor och det gör vi nu. Det här är hur kul som helst, säger Karin Österberg, hållbarhetschef på Östersundshem som tog emot priset.

-Östersundshem är värdiga vinnare av hållbarhetspriset och deras helhetstänk och långsiktiga arbete är verkligen inspirerande. De som nominerats till Allmännyttans hållbarhetspris 2019 är alla tre starka kandidater som vågat gå före och som vågat satsa och som tillsammans visar på en imponerande bredd i allmännyttans hållbarhetsarbete., säger Anders Nordstrand, vd Sveriges Allmännytta.

Juryns utlåtande:

Östersundshem: Egen förnybar energi och kapning av effekttoppar. Östersundshem har genom helhetstänk, tydliga målsättningar och långsiktigt arbete tagit sin verksamhet in i det moderna energilandskapet. Bolagets storsatsning på solceller kombinerat med nya tekniska lösningar för att kapa effekttoppar har lett till både stor klimatnytta och god avkastning..

Hållbarhetspriset delades 19 november ut under Klimat- och energikicken i Lund. Juryn som bedömt tävlingsbidragen 2019 består av Magnus Ulaner (miljöchef på HSB), Birgitta Govén (energi- och hållbarhetsexpert på Sveriges Byggindustrier), Gabriella Castegren (energiexpert Sveriges Allmännytta) och Therese Rydstedt (klimatexpert hos Stockholms stad).

Källa: 
Sveriges allmännytta
Annons