Annons

ETS NORD köpte JC Plåt & Isolering AB

VENTILATIONSKÖP

ETS NORD-koncernen har köpte verksamheten i JC Plåt & Isolering AB, som tillverkar rektangulära kanalsystem.

Alla nio medarbetarna i företaget kommer att överföras till ETS NORD. Företagets varumärke, JC Plåt & Isolering, kommer också att finnas kvar i ETS NORD:s produktutbud.

Förvärvet som tillkännagavs idag ligger inom ramen för ETS NORD:s strategi att vara en av de ledande tillverkarna av totala ventilationslösningar och relaterat sortiment i Norden, samt att ha stor konkurrenskraft i branschen.

– I Sverige råder stor efterfrågan på rektangulära kanalsystem och samhörande produkter. I och med detta förvärv breddar vi vårt utbud av ventilationslösningar så att vi också kan erbjuda våra kunder i Sverige allt som behövs för god ventilation från en och samma leverantör, säger Markku Mattila, chef för internationell försäljning och marknadsföring inom ETS NORD.

– Vi är mycket glada att kunna erbjuda den kompetens inom rektangulära kanalsystem som JC Plåt & Isolering står för, som en del av ETS NORD:s utbud säger Henrik Ahlén. Förvärvet stärker vår position på den svenska marknaden avsevärt.

ETS NORD har växt organiskt sedan företaget bildades för mer än tjugo år sedan, men har också kompletterat sin expertis genom förvärv. Under 2020 förvärvade vi företag i Finland som stärkte vår kompetens inom rökkontroll (Suomen Ilmastointitukku Oy) och vårt utbud av installations- och fästkomponenter (Test-Air Oy). År 2018 förvärvade ETS NORD det danska företaget KH Vent A/S, som tillverkar ventilationssystem, och Recair Oy, en finsk tillverkare av luftbehandlingsaggregat.

Annons