Stein Arne Svaeren, ventilationschef i Assemblin Norge. Foto: Assemblin

Assemblin ventilationsväxer i Norge

NORGEKÖP.

Genom förvärv av ventilationsbolaget Nor-Klima T. Svendsen AS (”Nor-Klima”) stärker Assemblin sin ventilationsposition i Drammen, Norge.

Nor-Klima grundades 1992 och är ett ventilationsbolag med verksamhet i och omkring Drammen (väster om Oslo). Verksamheten omsätter cirka 33 miljoner kronor per år.

– För två år sedan startade vi vår ventilationssatsning och har sedan dess vuxit organiskt och levererat ett tiotal projekt med hög kundnöjdhet och bra resultat. Vi har idag en stabil ventilationsplattform, och genom detta förvärv får vi ytterligare erfarenhet, kompetens och kundrelationer, säger Torkil Skancke Hansen, vd och chef för affärsområde Assemblin Norge.

– Nor-Klima är ett lönsamt ventilationsbolag som liksom Assemblin har stort fokus på kvalitet och kundnöjdhet. Målsättningen är att vi tillsammans ska fortsätta utveckla Assemblins ventilationsverksamhet i Norge, säger Stein Arne Svaeren, ventilationschef i Assemblin Norge.

För Nor-Klima innebär transaktionen en möjlighet att få ytterligare kapacitet och ekonomiska muskler att kunna åta sig större projekt.

– Vi känner Assemblin sedan tidigare och vet att vi har samma höga ambitioner. Som en del av Assemblin får vi möjlighet att fördjupa och utöka samarbetet med våra kunder genom att kunna delta i större projekt, säger Carl Morten Svendsen, vd i Nor-Klima.

Källa: Assemblin

Annons