Annons

Assemblin ansvarar för tunnelventilation i Förbifart Stockholm

TUNNELVENTILATION

Assemblin har tilldelats ett omfattande ventilationsuppdrag i infrastrukturprojektet Förbifart Stockholm. Uppdraget omfattar projektering, installation samt drift och underhåll av ventilation i tunnlar. Kontraktet har ett ordervärde på 520 miljoner kronor.

Förbifart Stockholm, och den nya dragningen av E4 som ska avlasta såväl Essingeleden som innerstaden, är ett av de största infrastrukturprojekten i Sverige någonsin. 
Trafikverket och Assemblin Ventilation har skrivit kontrakt gällande Förbifart Stockholm Entreprenad 903. Uppdraget omfattar ansvaret för tunnelventilation. Bland annat ingår montering av cirka 200 fläktar i körbanorna och 17 fläktstationer för brand och avgaser samt intern styrning av ventilationen. 

Uppdraget startar under våren 2019 med en projekteringsfas. Utförandefasen pågår under 2022-2024, följt av en testfas fram till trafikstart 2026. I uppdraget ingår även ansvar för drift och underhåll under de första två åren efter trafikstart. Assemblin Ventilation räknar med att nyrekrytera under projekttiden. 

– Vi är mycket stolta över detta uppdrag, som är ett omfattande och spännande projekt. Vi tar med oss vår marknadsledande kompetens och tidigare erfarenheter, inte minst tunnelventilationsprojekt i Cityterminalen i Stockholm, in i detta uppdrag, säger Håkan Ekvall, affärsområdeschef och vd för Assemblin Ventilation.