Annons

Runt passivhus vinner arkitekturpris

VÄXJÖVINST

Växjö - "Europas grönaste stad“ - har valt att ge sitt årliga byggnadspris till Villa Circuitus - ett innovativt passivhus med ovanlig form.

VVC granskas i nybyggt passivhus

VVC

När det kommunala bostadsbolaget Skövdebostäder nu tar passivhusbygget Fältspaten i Skövde i drift, ingår också att mäta vvc-förlusterna. VVC-ledningen är har också extra isolering.

Rund form ger effektivt passivhus

PASSIVHUS

En rund passivhusvilla med glasveranda på taket blir nytt visningsprojekt för den internationella passivhusstandarden i Sverige.

Passivhuset höll värmen bra

passivhus

En utvärdering ger passivhuskvarteret Fridhem i Trollhättan bra betyg. Ett av husen har dock högre energianvändning än väntat. Vädring och spiskåpor kostar omkring 5 kWh/kvm, år.

Världens nordligaste passivhus

passivhus

Energisnålt och giftfritt ska det vara i världens nordligaste internationellt certifierade passivhus som nu byggs i Umeå. Efter sommaren ska förskolan tas i bruk.

Energisnål villa håller måttet

passivhus

Lika energisnålt som ett passivhus fast med dubbelt så stora fönster. Uppföljningen av Villa Ask visar att energikalkylen håller.

Vem bygger Sveriges största passivhus?

passivhus

Kampen om titeln Sveriges största passivhus hårdnar. Först ut var Region Skåne med Rättspsykiatriskt Centrum i Trelleborg.

Mer passivhus i Stockholm

passivhus

Stockholms stad har beslutat att revidera sitt miljöprogram. Ett mål för arbetet, som ska vara klart till 2012, blir passivhusstandard på all nyproduktion på stadens mark.