Annons

Assemblin växer i Mälardalen genom förvärv av Ehlin & Larsson

STYRKÖP

Assemblin stärker sin kapacitet inom ventilation och automation genom förvärv av Ehlin & Larsson AB (”Ehlin & Larsson”) med kontor i Västerås, 24 medarbetare och en årsomsättning på cirka 40 MSEK.

Ehlin & Larsson är ett väletablerat installationsbolag som grundades 1999 av bröderna Anders och Tore Ehlin, som fortfarande är verksamma i bolaget. Idag är verksamheten primärt inriktad på luftbehandlingsinstallationer med en växande andel fastighetsautomation samt energiprojekt. Bland annat erbjuds en egenutvecklad paketlösning för smart energioptimering där energibesparande åtgärder presenteras för fastighetsägare baserat på automatisk insamling och uppföljning av indata. Bland de största kunderna finns byggbolag som HMB, PEAB, Byggmäster samt fastighetsbolag som Mimer och Hemsö.

– Vi är mycket glada över att kunna förvärva Ehlin & Larsson, som är ett innovativt ventilations- och automationsbolag med hög teknisk kompetens. Deras projekt- och kundportfölj kompletterar vår verksamhet i Mälardalen på ett bra sätt, och vi ser stora möjligheter att kunna erbjuda deras automationslösning även till våra kunder, säger Håkan Ekvall, vd och chef för affärsområde Assemblin Ventilation.

Av Ehlin & Larssons 24 medarbetare arbetar 14 med service, energieffektivisering och fastighetsautomation. Inom bolaget finns även kapacitet att utföra konstruktionsarbeten med egna konstruktörer.

– Utvecklingen går otroligt snabbt och efterfrågan på automationslösningar kopplade till olika tekniska installationer ökar. Assemblin har utmärkt sig som en bra och stabil ägare med fokus på teknikkompetens och digitalisering. Vi ser en klar fördel i en gemensam framtid, där vi tillsammans kommer att kunna utveckla såväl medarbetare som erbjudande till våra kunder, säger Anders och Tore Ehlin på Ehlin & Larsson.

Assemblin El i samarbete med energioptimeringsföretaget Ferroamp

ENERGIAVTAL

Assemblin El har tecknat partneravtal med Ferroamp Elektronik, ett svenskt elektronikföretag med inriktning på energioptimering i fastigheter.

Assemblin El i samarbete med energioptimeringsföretaget Ferroamp

ENERGIAVTAL

Assemblin El har tecknat partneravtal med Ferroamp Elektronik, ett svenskt elektronikföretag med inriktning på energioptimering i fastigheter.

Assemblin förlänger serviceavtal med Avinor på Gardermoen

NORGEJOBB

Avinor har tecknat nytt ramavtal med Assemblin avseende underhåll av värme-och sanitetsinstallationer på Gardermoen, Oslo flygplats.

Assemblin får stort installationsuppdrag i regeringskvarteret i Oslo

NORGEJOBB

Efter att ha deltagit i planeringsfasen har Assemblin Norge även erhållit installationsuppdraget avseende tekniska rörsystem i källarplanet under Regeringskvarteret i Oslo.

Assemblin stärker kompetens inom kylteknik genom förvärv av finska STK. Foto: Assemblin

Assemblin köpte i Finland

FINLANDSKÖP.

Assemblin har förvärvat Suomen Teollisuuskylmä Oy (STK), ett finskt kylteknikbolag med stark miljöprofil.

Assemblin utför omfattande multiprojekt med miljöprofil i Linköping

LINKÖPINGSJOBB

Assemblin har fått uppdraget att utföra multitekniska installationer inom el, säkerhet, ventilation och VS i den nya stadsdelen Ebbepark i centrala Linköping.

Stein Arne Svaeren, ventilationschef i Assemblin Norge. Foto: Assemblin

Assemblin ventilationsväxer i Norge

NORGEKÖP.

Genom förvärv av ventilationsbolaget Nor-Klima T. Svendsen AS (”Nor-Klima”) stärker Assemblin sin ventilationsposition i Drammen, Norge.

Assemblin köpte Vantec System

ASSEMBLINKÖP

Assemblin har förvärvat VS-bolaget Vantec System AB, som grundades i Götene 2001 och idag har 16 anställda och drygt 50 MSEK i årsomsättning.

Assemblin köper Kalmar VVS- & EL-montage AB

Kalmarköp

Assemblin VS har förvärvat Kalmar VVS- & EL-montage AB, som bedriver verksamhet främst på Öland och i Kalmar. Bolaget omsätter cirka 70 MSEK och har 35 anställda.