Sweco får nytt vårduppdrag

Sweco har fått i uppdrag att utformat de nya operationslokalerna samt ventilationsanläggningen och alla el- och telesystem vid centralsjukhuset i Karlstad. 

 

Centralsjukhuset i Karlstad ska samla sin operationsverksamhet i nya lokaler för att få en effektivare verksamhet. Sweco har anlitats för att utforma de nya lokalerna samt för att projektera ventilationsanläggningen och alla el- och telesystem. Uppdragen är tillsammans värda cirka 35 miljoner kronor.

– Sweco är engagerade i vårduppdrag över hela landet. Ungefär tio procent av vår omsättning i Sverige förra året var i vårdrelaterade uppdrag, säger Swecos Sverigechef Åsa Bergman.

Sweco har lång erfarenhet att arbeta med stora vårdprojekt både i Sverige och internationellt. Just nu arbetar företaget med Angereds nya närsjukhus, Falu lasarett, Linköpings universitetssjukhus för att nämna några.

Projektet omfattar 21 operationsrum där även bilddiagnostik kan genomföras, en endoskopienhet och en ny entrébyggnad. Hela projektet omfattar cirka 28 000 kvm nybyggnad och cirka 6 000 kvm ombyggnad.

Byggnaden ska uppfylla kriterierna för LEED Healthcare och Sweco ansvarar även för energi- och klimatsimuleringar och logistikstöd för hisskapacitet och transportsystem.

Källa: Sweco

Publicerad 26 mars 2012

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.