Svep anmälde Ulricehamns Energi till Reklamombudsmannen

Vad är 15 gånger bättre än en värmepump, undrade Ulricehamns Energi. Då anmälde Svep marknadsföringen till Reklamombudsmannen.

Svenska Värmepumpföreningen (Svep) har anmält Ulricehamns Energi till Reklamombudsmannen, Ro. Anledningen är att Svepanser att Ulricehamns Energi i en reklambroschyr brutit mot Internationella handelskammarens, ICC:s, regler för reklam och marknadskommunikation. Broschyren har skickats till fastighetsägare i Ulricehamn och SVEP fick sitt exemplar av broschyren av en upprörd fastighetsägare.

Vad SVEP vänder sig mot är rubriken ”Gissa vad som är 15 gånger bättre än en värmepump?” i den aktuella broschyren. I sin anmälan skriver SVEP bland annat följande:
– Att använda uttrycket ”bättre” är i sig själv missledande då det saknar något som helst konkret budskap.

SVEP vill genom anmälan få Ulricehamns Energi att dra tillbaka annonsen, samt skicka en dementi till de som fått broschyren, som också ska publiceras på företagets hemsida, samt i lokaltidningen.
Reklamombudsmannen har i ett brev till SVEP begärt en precisering och komplettering kring broschyren för att ta upp ärendet. Själva hanteringstiden är upp till fyra månader.

Mark Kretz,
Energi & Miljö nr 11/2011 sid 9

Publicerad 18 november 2011

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.