Utvecklingsingenjör VVS

Om Fortifikationsverket
Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap.

Vi erbjuder 
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi en Utvecklingsingenjör med inriktning VVS till Eskilstuna, som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att börja som Utvecklingsingenjör på Utvecklingsavdelningen och med stöd av erfarna kollegor utvecklas till att få större ansvar och egna utvecklingsprojekt och vår intention är att du utvecklas i din roll till att bli Specialist VVS. Arbetsuppgifterna kommer bl a innebära att stödja övriga organisationen med tekniskt stöd och specialistkompetens, bland annat vid genomförande av investeringsprojekt avseende byggnader, infrastruktur och befästningsanläggningar. Du kommer att delta i projekt i tidiga skeden inför ny- och ombyggnationer bland annat i förstudier. Du kommer att till del medverka i avdelningens forsknings- och utvecklingsverksamhet avseende elsystem. I förekommande fall leder du specifika utvecklingsprojekt inom ditt kompetensområde.

Kvalifikationer 
Vi söker dig som har VVS-ingenjörsexamen, samt 1-3 års erfarenhet inom området och goda kunskaper i svenska och engelska. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande med erfarenhet av arbete med utredning, dimensionering och projektering av VVS- och kylsystem, i komplexa fastigheter och funktioner. Det är även meriterande med utbildning inom energisystem samt kunskaper i kostnadsbedömningar. Det är meritande med erfarenhet av övergripande utredningsarbete i tidiga skeden samt erfarenhet av arbete i MagiCad.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du självständig och drivande. Du har förmågan att skapa goda samarbeten och relationer både internt och externt. Du har en hög kvalitetsmedvetenhet och en god kommunikationsförmåga, både i tal och i skrift.

Anställningsvillkor 
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Kontaktpersoner 
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Magnus Ågren, tfn 010-44 44 756 eller HR-specialist Sabine Andersson, tfn 010-44 44 721.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster 
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter 
Eric Bergman, Ledarna 
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO 
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan 
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2019-03-11. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Ansök här