Energiansvarig

På Svenska Bostäder arbetar du med engagerade, prestigelösa och hjälpsamma kollegor. Tillsammans med oss får du möjlighet att vara med och påverka morgondagens Stockholm samtidigt som du bygger din karriär och har roligt på jobbet. Vi kan erbjuda dig ett varierat arbete med bra förmåner i ett företag som återigen blivit utsett till en av Sveriges Bästa Arbetsplatser enligt Great Place To Work. 

Vill du vara med och skapa ett klimatsmart och fossilfritt Stockholm?
I rollen som energiansvarig ansvarar du för Svenska Bostäders strategiska energiarbete. Det innebär ett helhetsperspektiv där krav och mål omsätts till verklighet genom planer och gemensamma arbetssätt. Du är länken mellan det strategiska och det operativa arbetet i verksamheten på distrikten. Du och ditt ledarskap är avgörande för att vi ska åstadkomma resultat och nå uppsatta mål. I rollen ligger också ett controlleransvar där du följer upp resultatet av arbetet och har ett nära samarbete med ekonomi för att ta fram budget och prognoser. Du blir en nyckelperson i vårt team med energi- och miljöspecialister och rapporterar direkt till Hållbarhetschefen.

Vi söker dig 
Vi söker dig som har ett genuint intresse för energifrågor. Du tar ansvar för frågorna i ett strategiskt perspektiv och driver arbetet vidare inom företaget. För att lyckas med uppgiften behöver du draghjälp av andra. Det får du genom att etablera goda relationer och kommunicera tydligt. Utmärkande för dig är ett ödmjukt sätt och en förmåga att skapa förtroende och engagemang. Du är professionell, strukturerad och kvalitetsmedveten. Att vara lyhörd och att se fördelarna med ett nära samarbete med verksamheten är andra framgångsfaktorer.

Vi vill att du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande och gedigen kunskap om vilka faktorer som påverkar byggnaders energiprestanda och inomhusmiljö. God kunskap om åtgärder för energieffektivisering och långsiktig energihushållning är också viktigt. Vi önskar att du har erfarenhet av fastighetsdrift inom energiområdet och vana att leda andra. Analytisk förmåga och god svenska i tal och skrift är nödvändigt.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper i denna rekrytering. Sista ansökningsdag 9 juni, urval sker löpande.

Svenska Bostäder bildades 1944 och ägs av Stockholms stad. Hos oss bor 56 000 stockholmare i någon av våra drygt 26 500 hyreslägenheter. Vi äger och förvaltar cirka 4 100 kommersiella lokaler. Vi är cirka 320 medarbetare och har vårt huvudkontor i Vällingby Centrum. Svenska Bostäder är ett av Sveriges största bostadsbolag och har varit en central aktör i skapandet av det svenska folkhemmet. I över 70 år har vi haft en aktiv roll i byggandet och förvaltandet av bostäder och lokaler i Stockholm. 

Kontaktperson
Sara Wallin
08-508 370 65
sara.e.wallin@svenskabostader.se

Bo-Bertil Larson
08-508 117 17
bo-bertil.larson@stockholm.se

Ansök här