NORRLANDSJOBB | 11 aug 2016

Nya uppdrag för Delta/Assemblin i Norrland

Delta/Assemblin har tilldelats fyra uppdrag i Umeå och Skellefteå. Bland annat gällande avancerade elinstallationer i nya Medicinskt Biologiskt Centrum (MBC) vid Umeå universitet.

– De fyra nya uppdragen har ett sammantaget ordervärde på cirka 45 Mkr. De ställer alla höga krav på installatören. Assemblins förvärv av Delta-koncernen har gjort oss till en starkare aktör på installationsmarkanden i Norrland. Det har haft betydelse i dessa upphandlingar, säger Magnus Wilderth, VD på Delta/Assemblin.

Ordern från Akademiska Hus gällande MBC vid Umeå universitet är på drygt 23 miljoner med en option om ytterligare cirka 7 miljoner.Projektet startar i höst och ska vara klart i slutet av 2019. En befintlig byggnad på drygt 10 000 kvadratmeter ska totalrenoveras och en ny administrativ lokal på 1 850 kvadratmeter ska byggas till.

– Vårt uppdrag gäller installation av kraft, belysning och tele i högteknologiska miljöer som omfattar bland annat laboratorier. Energi- och hållbarhetskraven är dessutom högt ställda – ambitionen är att huset ska certifieras enligt Miljöbyggnad Silver, säger Alex Wickman, filialchef El Umeå.

Det andra nya uppdraget i Umeå gäller Byggnad 5b vid Norrlands universitetssjukhus. Den befintliga byggnaden på drygt 6 000 kvadratmeter ska totalrenoveras och byggas till med två nya våningar.

– Detta är ett partneringprojekt där Skanska tillsammans med Västerbottens läns landsting valde oss gällande elentreprenaden, konstaterar Alex Wickman.

Uppdraget omfattar både projektering och installation gällande kraft, belysning och telesystem. Arbetena gäller laboratorielokaler med krävande tekniska system samt administrativa utrymmen. Installationerna påbörjas enligt plan vid årsskiftet. Ordervärdet är cirka 13 Mkr.

– I Skellefteå har vi fått förtroendet att utföra installationerna inom både el och vs när stadshuset ska fått ett helt ombyggt entréplan. Det ska bli ett öppet kontorslandskap på 2 000 kvadratmeter, berättar Mattias Broman, filialchef El Skellefteå.

Uppdraget från Skellefteå kommun har ett ordervärde för både el och vs på totalt cirka 4 Mkr och startar omgående.

Ytterligare ett nytt uppdrag i Skellefteå kommer från expansiva Martinssons som tillverkar prefabricerade byggdelar i limträ. Uppdraget omfattar all el och vs gällande om- och tillbyggnad av en fabriksbyggnad. Den nybyggda delen omfattar 2 200 kvartameter och ska användas för bearbetning och utlastning. Det totala ordervärdet är cirka 4 Mkr och projektet startar omgående.

Publicerad 11 augusti 2016

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.