NVS Installation köpte VVS-Montage i Dalarna

NVS Installation AB har förvärvat VVS-Montage i Dalarna AB som ett led i satsningen att stärka sin ställning ytterligare i Dalarna.

 

VVS-Montage är ett välskött företag med huvudkontor i Borlänge och filialer i Ludvika och Bromma. Kundbasen finns främst i Dalarna och Stockholm och företaget utför det mesta från små servicejobb till stora entreprenader, inom både konventionell VVS och inom industrin. NVS i Dalarna har samarbetat med VVS-Montage i flera projekt.

VVS-Montage i Dalarna bildades 1989 och har 25 anställda. Företaget omsätter runt 35 miljoner kronor och har en stark ställning i Borlänge, Ludvika, Falun och Stockholm med många stora kunder, både inom industrin och bostadsproduktionen.

VVS-Montage i Dalarna har installationsuppdrag i flera stora pågående projekt. Företaget installerar VS och mediarör i ett nytt verkstads- och kontorshus för ABB HVDC i Ludvika. Ordervärdet är cirka 20 miljoner kronor. Vid bygget av 109 nya lägenheter i Sollentuna i Stockholm har VVS-Montage fått en totalentreprenad värd cirka 9 miljoner kronor. Tidigare har VVS-Montage i Dalarna installerat VS vid bygget av 127 nya lägenheter i Bromma i Stockholm. Ordervärdet var cirka 11,5 miljoner kronor.

Vid den stora ny-, om- och tillbyggnaden av Falu lasarett arbetar NVS tillsammans med VVS-Montage i Dalarna som konsortiepartner, för cirka en tredjedel av uppdraget. För NVS i Dalarna är detta den största ordern någonsin och det totala värdet är cirka 50 miljoner kronor.

– Företagets starka marknadsposition är ett viktigt skäl till förvärvet, säger NVS regionchef Tony Andersson. En del av NVS strategi är att vi ska vara nummer ett på varje lokal marknad och köpet av VVS-Montage i Dalarna ligger i linje med denna tillväxtstrategi. Företaget är mycket välskött och har stor kompetens och erfarenhet när det gäller totalentreprenader. Erfarenhet av större installationsuppdrag är viktigt då vi ser att denna marknad växer kontinuerligt.

Källa: NVS Installation

Publicerad 10 april 2012

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.