Norrenergi först i landet med värmeenergi märkt med Bra Miljöval

Energibolaget Norrenergi, som svarar för fjärrvärme- och fjärrkyleförsörjningen i norra Storstockholm, har fått all sin fjärrvärme godkänd enligt kriterierna för Bra Miljöval. Norrenergi mottar i dag den första licensen som Naturskyddsföreningen beviljar för värmeenergi.

Bra Miljöval är ett av Naturskyddsföreningens verktyg för att driva utvecklingen till ett hållbart energisystem. Att välja fjärrvärme märkt med Bra Miljöval bidrar till mindre klimatpåverkan.

– Det här betyder att alla som värmer sina fastigheter eller bostäder med hjälp av fjärrvärme från Norrenergi kan vara förvissade om att vi gör allt för att minimera miljöpåverkan. Det har Naturskyddsföreningen nu gett oss kvitto på efter att i detalj ha granskat vår produktion av fjärrvärme, säger Hans Grafström, vd på Norrenergi. Norrenergi har höga miljöambitioner och miljöarbetet är sedan länge en självklarhet. Bland annat har Norrenergi under en längre tid ständigt ökat andelen förnyelsebar energi i sina produkter och företaget är sedan 2001 certifierat enligt ISO 14001.

– Bra Miljöval ställer mycket höga miljökrav på de produkter som får märkas och kallas även för ”världens tuffaste miljömärkning”. Att vi är först bland fjärrvärmeleverantörerna i landet med att få vår fjärrvärme märkt med Bra Miljöval är en fjäder i hatten och det uppmuntrar våra fortsatta ansträngningar för att minimera miljöpåverkan, säger Hans Grafström.

Målen med Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra Miljöval för värmeenergi är att gynna värmeleveranser baserade på hållbara energislag, att förhindra skadliga effekter av biobränsleanvändning, att öka effektiviteten av värmeleveranser och att bevara biologisk mångfald. – Det är mycket glädjande att alla i norra Stockholm som vill vara med och bidra till mindre klimatpåverkan nu kan välja värme märkt med Bra Miljöval från Norrenergi, säger Eva Eiderström, chef för Bra Miljöval på Naturskyddsföreningen.

Källa: Norrenergi AB

Publicerad 6 mars 2008

På nytt jobb

Anna Cornander har utsetts till produktchef för hållbar fjärrvärme hos Eon, Malmö. Hon kommer från Rise.
Ann Wingård har utsetts till försäljningschef på Indoor Energy, Solna. Hon kommer från Coromatic.
Christopher Peralta har anställts som energicontroller hos Enstar AB, Stockholm. Han kommer från annan bransch. Abiel Tesfamhret har anställts som energikontroller. Han kommer från Knivsta kommunfastigheter och bostäder.
Daniel Serell har utnämnts till vd för Sandbäckens rör i Kalmar AB där han tidigare var projektledare.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.