Norrenergi först i landet med värmeenergi märkt med Bra Miljöval

Energibolaget Norrenergi, som svarar för fjärrvärme- och fjärrkyleförsörjningen i norra Storstockholm, har fått all sin fjärrvärme godkänd enligt kriterierna för Bra Miljöval. Norrenergi mottar i dag den första licensen som Naturskyddsföreningen beviljar för värmeenergi.

Bra Miljöval är ett av Naturskyddsföreningens verktyg för att driva utvecklingen till ett hållbart energisystem. Att välja fjärrvärme märkt med Bra Miljöval bidrar till mindre klimatpåverkan.

– Det här betyder att alla som värmer sina fastigheter eller bostäder med hjälp av fjärrvärme från Norrenergi kan vara förvissade om att vi gör allt för att minimera miljöpåverkan. Det har Naturskyddsföreningen nu gett oss kvitto på efter att i detalj ha granskat vår produktion av fjärrvärme, säger Hans Grafström, vd på Norrenergi. Norrenergi har höga miljöambitioner och miljöarbetet är sedan länge en självklarhet. Bland annat har Norrenergi under en längre tid ständigt ökat andelen förnyelsebar energi i sina produkter och företaget är sedan 2001 certifierat enligt ISO 14001.

– Bra Miljöval ställer mycket höga miljökrav på de produkter som får märkas och kallas även för ”världens tuffaste miljömärkning”. Att vi är först bland fjärrvärmeleverantörerna i landet med att få vår fjärrvärme märkt med Bra Miljöval är en fjäder i hatten och det uppmuntrar våra fortsatta ansträngningar för att minimera miljöpåverkan, säger Hans Grafström.

Målen med Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra Miljöval för värmeenergi är att gynna värmeleveranser baserade på hållbara energislag, att förhindra skadliga effekter av biobränsleanvändning, att öka effektiviteten av värmeleveranser och att bevara biologisk mångfald. – Det är mycket glädjande att alla i norra Stockholm som vill vara med och bidra till mindre klimatpåverkan nu kan välja värme märkt med Bra Miljöval från Norrenergi, säger Eva Eiderström, chef för Bra Miljöval på Naturskyddsföreningen.

Källa: Norrenergi AB

Publicerad 6 mars 2008

På nytt jobb

Robin Dunborg är ny teknikutvecklare inom vvs på Akademiska hus i Linköping. Han kommer från Afry i Norrköping där han var gruppchef Energieffektivisering.
Shirin Javadian är ny vvs-ingenjör på Andersson & Hultmark. Hon kommer från utbildning.
Viktor Karlsson är ny teknisk marknadsförare på Swegons Stockholmskontor. Han kommer från Olsen IVK där han har arbetat som ventilationstekniker och arbetsledare. Daniel Lindva är också ny teknisk marknadsförare på samma kontor. Han kommer från HH:s Ventilation. Linnea Sjöberg är ny tekniker på Norrköpingskontoret. Hon kommer från utbildning. Jimmie Svensson är ny projekttekniker på Malmökontoret. Billie Rehnström är ny avdelningschef teknik i region Syd. Han var tidigare projekttekniker. Jan-Ove Lillback, som har varit regionansvarig för ABC-produkter i region Stockholm, har flyttat över till region Mellan i samma roll.
 Philip Östling är ny vvs-projektör på Intec i Göteborg. Han kommer från samma roll på LL VVS-konsult. Torbjörn Lundén är ny vvs-konsult i Stenungsund. Han kommer från samma roll på Afry. Andreas Lahham är ny sektionschef på Intec projektstyrning. Han kommer från WSP där han var avdelningschef för digitala lösningar.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.