Mer pengar till energirådgivningen

Ökar grundbidraget för energirådgivningen. Regeringen har fattat beslut om att förändra och utöka den kommunala energirådgivning som en del i satsningen på en offensiv klimatpolitik.

De kommunala energirådgivarna som finns i alla Sveriges kommuner får ett bredare uppdrag.

Rådgivningen går från ’kommunal energirådgivning’ till ’kommunal energi-och klimatrådgivning’ för att tydliggöra sambandet mellan energieffektivisering och minskade klimatutsläpp.

– Det är viktigt att visa att var och en av oss kan göra skillnad. De klimatinsatser som människor gör i sina hem genom att byta till lågenergilampor eller tilläggsisolera spelar roll för klimatet, säger näringsminister Maud Olofsson.

Regeringen höjer också det årliga grundbidraget per kommun från 255 000 kr per år till 280 000 kr per år, samt erbjuder kommunerna ytterligare 30 000 kr per år och kommun. Detta under förutsättning av motfinansiering från kommunen med minst samma belopp.

På detta sätt kan rådgivarens arbetsuppgifter utvidgas till att även omfatta rådgivning mot den egna kommunen avseende energieffektivisering av kommunens egna byggnader.

Många enkla åtgärder skulle kunna minska energianvändningen i kommunernas byggnadsbestånd. Totalt omfattar regeringens satsning drygt 100 miljoner kronor.

Källa: Regeringen

Publicerad 20 januari 2008

På nytt jobb

Magnus Stockhaus har anställts som försäljningsingenjör på Danfoss Climate Solutions i Oskarshamn. Han kommer från Rawplug. Tomas Sandberg har anställts som försäljningsingenjör i Stockholm. Han kommer från annan bransch. Thomas Eriksson har anställts som säljare inom fjärrvärme/fjärrkyla och energioptimering i Stockholm. Han kommer från Grundfos. Alexandra Tilander har anställts som teknisk supportingenjör i Göteborg. Hon kommer från Frico. Ludvig Lundh har anställts som säljare i Stockholm. Han kommer från Elektroskandia.
Sven Carlsson har utsetts till vd för Höganäs energi AB. Han kommer från Hässleholms miljö.
Maria Bard har utnämnts till teamleader i kombination med product manager hos Esbe AB, Reftele. Joi Elebo och Per-Johan Brodén har utnämnts till product managers.
Mari Nilsson har utsetts till vd och koncernchef för Infjärdens värme AB. Hon kommer från Adecco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.