Ny chefredaktör under Ingars föräldraledighet!

Jag heter Lars Lundgren och vikarierar sedan vecka 45 för Ingar Lindholm som gått på mammaledighet. Innan dess gick vi parallellt ett par veckor. Det är en del att sätta sig in i och Ingar har på ett föredömligt sätt visat mig hur tidningen görs. Som tur är har jag den välkände Mark Kretz att rådfråga i både stort och smått. Marie Granmar har också arbetat på tidning flera år och vet vad som är viktigt.

Jag har en bakgrund inom fackpress, bokförlag och information. I botten är jag naturvetare med en fil kand i kemi och biologi. Jag började skriva under studenttiden och på den vägen är det.

Det som intresserar mig är ett sakligt innehåll för en initierad läsekrets, i en attraktiv form. Rätt nivå för målgruppen är viktigt och eftersom den är bred ska Energi & Miljö också erbjuda bredd. Vilket inte på något sätt hindrar ett underhållande och lite udda innehåll då och då.

Jag har gjort en del annat också (undervisat på folkhögskola, flyttat timmerhus med mera), men det är som det heter en annan historia…

Jag bor på Kungsholmen i Stockholm och gillar friluftsliv under alla årstider. Fågelskådare.

Ingar väntas åter i september nästa år.

Vi hörs och ses framöver!

Lars Lundgren