Energianvändningen minskar i ny prognos

I den senaste kortsiktsprognosen från Energimyndigheten för energiförsörjningen i Sverige har den inhemska energianvändningen reviderats ned kraftigt, jämfört med prognosen från mars 2009. Framför allt är det energianvändningen inom industrin som minskar på grund av det rådande konjunkturläget.

Totalt har prognosen för energianvändningen 2009 och 2010 reviderats ned med mer än 20 TWh till att bli lägre än 2008 års siffra som var 388 TWh.

Elproduktionen kommer enligt prognosen att forsätta öka.  Fram till år 2011 förväntas bland annat vindkraften fördubbla sin produktion jämfört med år 2008 till 4,1 TWh. Den ökande produktionen av el och den minskade användningen till följd av konjukturläget väntas ge en forsatt ökad export av el under prognosåren.

Energimyndigheten avlämnar två kortsiktsprognoser årligen till regeringen. Läs mer på http://www.energimyndigheten.se/sv/Press/Nyheter/Energianvandningen-minskar-i-ny-prognos/

Källa: Energimyndigheten

Publicerad 23 augusti 2009

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.