Badrumsombyggnaden som gick fel

Annons
LÄSARBILD

En renovering borde leda till en förbättring, men så är det inte alltid. Här är VA-ledningarna utbytta, både ledningar i badrum och stammar. Förmodligen ligger de gamla ledningarna kvar. Golvet har byggts på och i golvet har man installerat ett "översvämningsskydd", ett avlopp som inte har samma kapacitet som en golvbrunn intill wc-stolen vid väggen - utan golvlutning. Att golvet är förhöjt förhindrar tillgängligheten till badrummet.

badrumsbildAvloppsdragningen från badkaret utmed väggen innebär att man inte kan ta bort badkaret och duscha på golvet. Det innebär också att badrummet inte utförts så att tillgänglighetskravet uppfyllts.

Under vinjetten VVS-grodan publicerar Energi & Miljö varje månad en läsarbild, där uppenbara fel i installationer avslöjas. Du som arbetar på fältet och har med dig mobil eller kamera, tveka inte att ta en bild på knasiga/felaktiga vvs-installationer. Publicerad bild belönas med en trisslott. Du får vara anonym. Minsta bildformat är 1 megabyte. Skicka ditt bidrag till Mark Kretz: kretz (@) emtf.se

Energi & Miljö nr 7-8/2015 sidan 9

Annons