Bravida får uppdraget när Norrmejerier storinvesterar

Bravida har fått helhetsansvaret att genomföra alla el-, vs- och ventilationsinstallationer i Norrmejeriers utbyggnad av Burträsk mejeri, söder om Skellefteå.

 

Tekniken i mejeriet präglas av att upprätthålla den känsliga miljön i vilken Västerbottensost tillverkas. Det totala ordervärdet uppgår till cirka 30 miljoner kronor.

Stark efterfrågan på Västerbottensost gör att Norrmejerier just nu genomför sin enskilt största investering i mejeriets historia.
För osttillverkningen i mejeriet är det helt avgörande att anläggningens temperatur, fukthalt och tryckförhållanden är exakta.

-Det känns bra att Bravida står för alla teknikområden. Det blir enklare och det känns tryggt för oss att arbeta med lokala montörer som finns i vår närhet. Den lösning vi bygger ligger också i linje med våra energimål, bland annat återvinner vi mycket energi från maskinerna, säger energiingenjör Claes Brannelid; Norrmejerier.

Utbyggnaden av anläggningen är en förutsättning för att kunna möjliggöra en ökning av produktionen och svara upp mot den kraftigt ökade efterfrågan på Västerbottensost.

-Det känns roligt att få vara med om att fortsätta bygga för Västerbottensost framtid. Mejeriets placering ”mitt i byn” gör att Norrmejerier ställer höga krav på miljön i både process och installationssammanhang, säger Peter Bäcklund, avdelningschef på Bravida i Skellefteå.

Totalt kommer Bravida att ha cirka 20 montörer från Skellefteå på plats i helhetsprojektet i Burträsk. Beställare är Norrmejerier och totalentreprenör är Peab Sverige AB.

Källa: Bravida

Publicerad 7 maj 2012

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.