Digital kurs - Kyl- och värmepumpsteknik inriktning köldmedier

Energi- och miljötekniska föreningen fortsätter sin populära och omtyckta satsning på ett digitalt kursutbud under våren med kurs i Kyl- och värmepumpsteknik inriktning köldmedier.

 

Vår lokalavdelning i Dalarna bjuder i samarbete med RISE (Reasearch Instututes of Sweden) in till kurs i köldmedier.

Då kursen hålls i digitalt format välkomnar vi deltagare från hela Sverige.

 

Målgrupp:

Kursen kan med fördel användas som en introduktion till kyl- och värmepumpsteknik för VVS-tekniker eller för er som på något sätt kommer i kontakt med kyl- och värmepumpssystem och köldmedier; exempelvis konsulter, beställare, fastighetsägare, livsmedelsindustrin, process- och tillverkningsindustrin, offentlig verksamhet, tekniker, projektledare och administrativ personal. 

 

Kursinnehåll:

  • Köldmediers klimatpåverkan och varför FN, EU och Sverige vill reducera användandet av klimatskadliga köldmedier.
  • Värmepumpande teknik är en väldigt viktig komponent för klimatomställningen. Trend: Ökad användning av värmepumpar, komfortkyla och AC, i Sverige och i världen.
  • Vad betyder F-gasförordningen i praktiken för anläggningsägare och operatörer?
  • Att byta köldmedium är en kompromissfylld resa. Vi reder ut de mindre klimatskadliga köldmediernas alla för- och nackdelar, samt vad som ev. står i vägen för bytet.
  • Hur långt har olika branscher kommit vad gäller byte av köldmedium? Vi tittar på olika typer av värmepumpar, kylanläggningar i bilar och kommersiell kyla.
  • Kommersiell kylteknik; Vilka fördelar kan uppnås vid byte av system? Vilka frågor behöver jag ha svar på när jag beställer?

 

I kursavgiften ingår boken VVS 2000 Kylteknik (värde ca 800 kr) som kan användas som referenslitterur och för självstudier.

 

Kursledare: Martin Larsson från RISE (Reasearch Instututes of Sweden)
Datum: 18 mars 2021
Tid: Kl. 09.00 – 12.00
Plats: Digitalt via Teams, anmälda deltagare får en länk inför kursen.
Pris: 2.395 kr ex moms för medlemmar. 
Är du inte medlem betalar du ordinarie pris om 3.150 kr ex moms.

 

OBS! Vi upplever för tillfället vissa tekniska problem med vår hemsida. Om ni vid kursanmälan får ett felmeddelande vänligen maila oss på alex.kihlstrom@energi-miljo.se så registrerar vi er på kursen manuellt.

 

Ett medlemskap i Energi- och Miljötekniska Föreningen kostar 790 kr per kalenderår, vilket betyder att du tjänar in kursavgiften direkt genom att gå på en teknikutbildning! I medlemskapet ingår en rad medlemsförmåner samt branschens ledande tekniktidning Energi & Miljö. Du blir medlem HÄR.

 

 

torsdag 18 mars 2021
Kl. 09:00
Medlem pris: 
2 395,00 kr
Aktivitetstyp: 
Lokalavdelning: 
Dalarna

OBS - logga in för att få medlemspris.

Anmälan

Registrera deltagare nedan. En deltagare i taget och gå sedan vidare för att slutföra anmälan.