Digital kurs - Introduktion Entreprenad juridik

Energi- och Miljötekniska föreningen fortsätter sin populära och omtyckta satsning på ett digitalt kursutbud under 2021 med kursen Introduktion till Entreprenad juridik.

 

Vår lokalavdelning i Uppsala bjuder in till kurs men då kursen hålls i digitalt format välkomnar vi deltagare från hela Sverige.

 

Entreprenadjuridiken kan uppfattas som snårig och svårtillgänglig för den som inte är insatt i regelverket. Är man däremot insatt kan ofta dyra misstag undvikas.

Kursen ger en översikt över de lagar och standardavtal som berör byggbranschen med fokus på standardavtal AB04 som är avsett användas vid utförandeentreprenader, ABT06 för totalentreprenader och ABK 09 för konsultavtal. 

Vi berör även övriga standardavtal i byggbranschen som VU20 för inköp av ventilationsprodukter, AA VVS 09 för inköp av rörprodukter och vi går även igenom reglerna om besiktning och ÄTA-arbeten mm, vilka ofta leder till tvister.

Vi kikar även på vad som gäller om konsulten ritat fel och ansvaret för konsulten samt vad som gäller för rätten till framtagna ritningar mm.

 

Kursen vänder sig framför allt till entreprenörer, konsulter, fastighetsägare, förvaltare, besiktningsmän och andra som kommer i kontakt med byggentreprenader.

 

Kursinnehåll:

      Bakgrund och Historik

 • Äldre entreprenadregler - Tidiga AB 24 och dess utveckling

      Lagar som berör byggbranschen

 • Avtalslagen, innehåller regler om hur avtal ingås
 • Köplagen, Konsumenttjänstlagen
 • Skadeståndslagen mm

     Entreprenadformer

 • Utförandeentprenrenad
 • Totalentreprenad

     Standardavtalen inom byggbranschen

 • AB 04 - Utförandeentreprenader
 • ABT 06 - Totalentreprenader
 • AB-U 07 och ABT-U 07 - Underentreprenader
 • ABK 09 - Konsultavtal
 • ABS 18 - Småhusententreprenader
 • ABM 07 mfl - Materialleveranser

 

Kursledare Dennis Andersson från Accent Byggjuridik AB har en närmast unik bakgrund som utbildad VVS-ingenjör och jurist och arbetar med utbildning inom i första hand entreprenadjuridik och bygglagstiftning samt entreprenad- och OVK-besiktning, mindre projekteringsuppdrag, sakkunnig vid byggtvister, medlem i tekniska rådet FunkiS.

Dennis är även flitigt anlitad som föredragshållare av bl a Yrkeshögskolor för ingenjörsutbildningarna, kommuner, privata utbildningsanordnare, ingenjörs- och arkitektföretag, entreprenörer, VVS-företag med flera. 

 

I kursavgiften ingår boken Entreprenadjuridik – 30 vanliga entreprenadfrågor (värde ca 460 kr) för att användas som referenslitteratur och självstudier.

 

Kursledare: Dennis Andersson, Accent Byggjuridik AB 
Datum: 10 maj 2021
Tid: Kl. 09.00 – 12.00
Plats: Digitalt via Teams, anmälda deltagare får en länk inför kursen på eftermiddagen/kvällen innan kursdagen.
Pris: 2.395 kr ex moms för medlemmar. 
Är du inte medlem betalar du ordinarie pris om 3.150 kr ex moms.

 

Ett medlemskap i Energi- och Miljötekniska Föreningen kostar 790 kr per kalenderår, vilket betyder att du tjänar in kursavgiften direkt genom att gå på en teknikutbildning! I medlemskapet ingår en rad medlemsförmåner samt branschens ledande tekniktidning Energi & Miljö. Du blir medlem HÄR.

 

Avanmälanspolicy

Upp till 7 dagar innan kursdag fritt för avanmälan.

Efter 7 dagar tillmämpas avbokningsavgift om 50% av kursavgift.

Om du har fått förhinder är det fritt att skicka en kollega istället, kontakta i så fall kansliet.

 

torsdag 25 november 2021
Kl. 09:00
Medlem pris: 
2 395,00 kr
Aktivitetstyp: 

OBS - logga in för att få medlemspris.

Anmälan

Registrera deltagare nedan. En deltagare i taget och gå sedan vidare för att slutföra anmälan.