Användaravtalet

Varför vi tillhandahåller uppgifter:

Förnamn och efternamn* – För att identifiera dig, då detta är en personförening.

E-post* För att du ska kunna logga in på medlemssidan via hemsidan, samt för utskick och kontakt.

Telefonnummer – För eventuell kontakt

Din hemadress – För utskick av tidningen Energi & miljö. Denna kan du även styra om till din företagsadress alternativt läsa digitalt på medlemssidan, istället för att ange din hemadress.

Personnummer – För att kunna ändra adress i våra register, samt säkerställa att du är du vid ett eventuellt registerutdrag som sedan skickas till din folkbokföringsadress. Får vi ett meddelande om att du bytt adress (till exempel genom retur av Energi & miljö) hämtar vi din nya adress från ratsit.se, genom att använda ditt namn och personnummer. Vid ändring av personuppgifter blir du informerad via e-post alternativt brev.

Intresseområden/Yrkeskategori/Befattning – För marknadsföring. Som information om kurser/utbildningar som rör ditt intresseområde skickas till dig.

Medlemmars vars företag betalar medlemsavgiften. Vad händer om du slutar på företaget?
När vi får information av din fd arbetsgivare att du inte längre arbetar kvar skickar vi hem avin för medlemsavgiften hem till dig. Detta för att du ska kunna välja om du fortfarande önskar vara medlem privat, styra om medlemsavgiften till ny arbetsgivare, byta medlemsform (tex pensionärsmedlemskap) eller avsluta ditt medlemskap.

Då avin inte har någon betalningsskyldighet är du inte betalningsskyldig. Om du inte längre önskar vara medlem uppskattar vi om du meddelar detta via mail till medlem@energi-miljo.se, så stängs ditt medlemskap av direkt. Annars stängs det av per automatik efter en avi och två påminnelser. Du kan även komma att bli kontaktad, i syfte för att ha kvar sig som medlem.

Vi sparar dina uppgifter ett år efter avslutat medlemskap i marknadsföringssyfte. Information och personuppgifter på eventuella fakturor och avier sparas enligt bokföringslagen.

Du rapporteras om ändringar via e-post eller brev.

Adresser till tryckeriet (V-TAB) för Energi & miljö skickas till V-TABs system för uppladdning av adressfiler som sedan trycks på tidningen.

Dina personuppgifter lagras i vårt medlemssystem arcMember, som tillhandahålls av Westarc AB, samt i Drupal som tillhandahålls av Bricco AB (leverantör av vår hemsida).

 

*=Obligatoriskt