ÅF projekterar installationer åt Uppsala län

ÅF har erhållit ett betydande avtal från Landstingsservice i Uppsala Län för projektering av en ny vård och behandlingsbyggnad. Ordervärdet uppgår till cirka 56 miljoner kronor.

Vårdbyggnaden är en del av Projektet Framtidens Akademiska. ÅFs åtagande omfattar projektering av El-Tele, Transport, VVS, Styr-och övervakning samt Ljud och vibrationer.

Projektet Framtidens Akademiska är det största och mest genomgripande ny- och ombyggnadsprojektet som någonsin har genomförts på Akademiska sjukhuset. Fram till år 2020 ska Landstingsservice bygga 58 000 kvadratmeter och därtill bygga om och uppgradera ytterligare 100 000 kvadratmeter.

Den nya vård- och behandlingsbyggnaden ska vara energisnål och hållbar där tillförd energi ska minimeras genom energieffektiv teknik och intelligenta byggnadstekniska lösningar. Nybyggnaden kommer att klassificeras enligt Miljöbyggnad Guld.

Källa: ÅF

Publicerad 6 maj 2014

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.