Torpheimergruppen och V&I Sverige signerar en avsiktsförklaring

KÖP

Torpheimergruppen AB och Ventilation & Inomhusklimat i Sverige AB (V&I Sverige) har undertecknat en avsiktsförklaring med intentionen att Torpheimergruppen AB genom sitt helägda dotterbolag Torpheimer i Stockholm AB skall förvärva samtliga aktier i V&I Sverige.

 

Förvärvet stärker Torpheimergruppen i Stockholmsregionen och är ett steg i gruppens strategi att bredda sitt geografiska erbjudande som en totalleverantör av installationer. Torpheimergruppen är ett av de största, privatägda, installationsbolagen i Sverige.

V&I Sverige har en stark marknadsposition i Stockholm och Södertälje och erbjuder styr & regler, el, VVS, energiutredningar, service och entreprenad. Bolaget är baserat i Södertälje.

- V&I Sverige stärker Torpheimergruppens ställning på marknaden och följer vårt erbjudande som en totalleverantör av installationer och konceptet: ”En kontakt – alla funktioner”. Det finns en stark logik i affären och verksamheterna förväntas tillsammans skapa mervärde och ge Torpheimergruppen en starkare bas i Stockholmsregionen, säger Mikael Hansevi VD/Koncernchef på Torpheimergruppen.

- V&I Sverige har sökt en stark och engagerad partner för att möta våra kunders önskemål om ökad närvaro. I Torpheimergruppen har vi hittat just det. Vi delägare av V&I Sverige ser fram emot att tillsammans med Torpheimergruppen fortsätta utveckla V&I Sverige och skapa nya affärsmöjligheter tillsammans, säger Zonny Stenström delägare och VD för V&I Sverige.

Källa: 
Torpheimer