Ramboll projekterar sjukhusinstallationer i Uppsala

SJUKHUSJOBB

Rambölls kompetens har av Landstinget i Uppsala valdts till generalkonsult till ombyggnaden av Framtidens Akademiska sjukhus. Projektet kommer att pågå till 2021 och har en stark miljöprofil.

När ombyggnaden är klar kommer Framtidens Akademiska i Uppsala bland annat att ha en ny barnintensivvård och 130 nya vårdplatser. 

– När det handlar om så viktiga saker som intensivvård för barn är det extra glädjande att landstinget valt att gå på kompetens i sitt val av konsult. Det känns bra att vara med och bidra till en bättre vård för patienterna och en bättre arbetsmiljö för personalen, säger Ulf Hedman, tillförordnad divisionschef på Ramboll.

Uppdraget är ett generalkonsultuppdrag, vilket innebär en stor spridning av Rambölls tjänster med allt ifrån projektledning och projektering av bygghandlingar till BIM- och CAD-samordning, VVS och brandsäkerhet men även samarbete med ett arkitektföretag som underkonsult.

– Vi har haft en otroligt stark grupp i anbudsarbetet. En av våra styrkor är vår erfarenhet inom flera olika områden, vilket innebär att vi kunnat göra en bra analys av vad det är kunden efterfrågar och behöver, säger Ulf Hedman.