Vi söker Energi- och Klimatstrateg

ENERGI- OCH KLIMATSTRATEG - HUSQVARNA GROUP

Husqvarna Group är en världsledande tillverkare av produkter för skogs-, park- och trädgårdsskötsel. Sortimentet omfattar bland annat motorsågar, trimmers, robotgräsklippare och trädgårdstraktorer. Koncernen är även ledande i Europa inom trädgårdsbevattning och världsledande inom kaputrustning och diamantverktyg för byggnads- och stenindustrin. Koncernens produkter och lösningar säljs främst under varumärkena Husqvarna, Gardena, McCulloch, Poulan Pro, Weed Eater, Flymo, Zenoah och Diamant Boart via fack- och detaljhandlare till konsumenter och professionella användare i mer än 100 länder. Nettoomsättningen 2015 uppgick till 36 miljarder kronor och koncernen har över 13 000 medarbetare i 40 länder.

www.husqvarnagroup.com

VEM söker en driven Energi- och klimatstrateg inom området hållbarhet och energihushållning.

Att uppnå miljömål inom energi- och klimatområdet är en stor del av fortsatt framgång. Du ansvarar för kartläggning av energiförbrukning, handlingsplaner och prioriterade energiåtgärder. Projektledning av förnyelsebar energiproduktion, klimatanpassade fordon, uppföljning av och analys av statistik är arbetsuppgifter som du kan förvänta dig. Din samverkan med ledningsgruppen I att uppnå målen innebär en stor påverkan på de åtgärder som ni tar. Dokumentation och redovisning enligt lagen om energikartläggning är naturligt för dig.

Medverkan i det globala nätverket avseende energi- och klimatfrågor ger dig helhetssynen och ett helikopterperspektiv på dina hjärtefrågor där du är ansiktet utåt.

Rollen kräver yrkeserfarenhet inom energiområdet, gärna inom industrisektorn samt erfarenhet av projektledning. Har du kunskaper inom energi- och miljöledningssystem är det meriterande. Troligen har du högskoleutbildning med inriktning mot energi eller motsvararande kompetens.

Du får en stor personlig frihet att forma och leda arbetet och sätter stort värde på att motivera, stötta och samarbeta med dina kollegor. Din personlighet är strukturerad och serviceinriktad med utvecklingsfokus. Då rollen kräver ett nära samarbete och utbyte med ett flertal varierande interna och externa intressenter, så är din ansvarstagande personlighet med tydliga inslag av struktur och målfokus avgörande framgångsfaktorer i rollen. Affärsmässighet i alla led är en stor tillgång för dig att lyckas i din roll.

VEM AB är specialiserade på rekrytering och interimslösningar av ledande befattningar och kvalificerade specialister. För tjänsten tillämpar vi löpande urval och önskar din ansökan via vår hemsida www.vem.se. För mer information kontakta Linda Hallgren eller Martin Gerhardsson på 036-570 11 80.