Vi söker en Forskningsingenjör med inriktning mot Energisystem

 

 

 

Forskningsingenjör med inriktning mot Energisystem

 

Vid Linköpings universitet har vi för vana att tänka nytt. Att ständigt utmana oss själva har varit vår starkaste drivkraft sedan starten 1975. Om du också drivs av att söka svar bortom traditionerna och över ämnesgränserna hoppas vi att du vill söka arbete vid vårt universitet. Tillsammans kan vi hitta lösningar till samtidens utmaningar. 

Inom Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling (IEI) bedrivs utbildning och forskning inom ett brett spektrum av områden, från ekonomi och management till design och teknik. Vi är en av universitetets största institutioner och vår integrerade utbildning och forskning stödjer varandras utveckling. Vårt mål är att vara en institution som uppmuntrar förnyelse, utveckling och innovation. Hos oss finns tydliga kopplingar till företag och organisationer, något som bidrar till studenternas anställningsbarhet och forskningens tillämpning. 
Läs mer: www.iei.liu.se

Avdelningen för Energisystem vid Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling (IEI) bedriver forskning och utbildning inom energisystemområdet med tydlig koppling mot hållbarhet. Den laborativa verksamheten är omfattande både inom utbildning och forskning.

Vår forskning- och utbildningsverksamhet präglas av systemtänkande där användning, distribution och tillförsel av energi integreras i ett helhetsperspektiv. Det övergripande syftet är att belysa, bidra med förståelse och visa på medvetna och aktiva åtgärder som påskyndar och leder till utveckling av hållbara energisystem. Områden som studeras är byggnader och regioners energisystem samt industrins energisystem. Inom dessa områden analyserar vi åtgärder om övergång till förnybara energislag, ökad resurseffektivitet, efterfrågeflexibilitet och energieffektivisering.

Vi ger kurser i området energisystem både på grundläggande och avancerad nivå till över 500 studenter varje år. Eftersom energisystem är ett tillämpat ämne kombinerar vi systemanalytiska och numeriska metoder med detaljerade mätningar och kvalitativa metoder. Våra kurser ges på ingenjörsutbildningarna i Maskinteknik, Energi, miljö och management, Industriell ekonomi samt det internationella masterprogrammet i Sustainable Engineering and Management.

Vi söker nu en Forskningsingenjör inom Energisystem.

Dina framtida arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer bestå i att:

- Ansvara för tillsyn av våra laboratorieaktiviter.
- Utföra enklare service och underhåll av testutrustning.
- Tillsammans med avdelningschefen och se till att nödvändiga säkerhetsföreskrifter upprättas, underhålls och efterföljs.
- Introducera och utbilda nya studenter och forskare i laborativt arbete.
- Utföra mätningar och energikartläggning samt inomhusklimatundersökningar tillsammans med avdelningens forskare eller gentemot externa uppdragsgivare, t.ex. andra forskargrupper eller privata företag.
- Delta i undervisning, t.ex. laborationer

Din framtida arbetsplats
Du kommer arbeta på avdelningen för Energisystem.

Dina kvalifikationer
Vi söker nu någon som har:

- Teknisk utbildning (minst 3-årig högskoleutbildning) inom Energiteknik, Maskinteknik, Elektroteknik eller annat närliggande område är ett krav.
- Goda kunskaper i tal och skrift på både svenska och engelska är ett krav då vi arbetar i en internationell forskningsmiljö.
- Professionellt förhållningssätt och god samarbetsförmåga är av stor vikt. 
- Pedagogisk erfarenhet är meriterande.
- Erfarenhet av Energitekniska analys- och mätmetoder och energikartläggning är meriterande.
- Erfarenhet av mätning av starkström är meriterande.

Anställningens omfattning
Heltid

Tillträde
Enligt överenskommelse

Lön
Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange löneanspråk i ansökan.

Fackliga kontaktpersoner
För kontakt med fackliga kontaktpersoner se http://old.liu.se/jobba/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner?l=sv  

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 2017-05-12. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Lika villkor
Flertalet av våra forskningsingenjörer inom institutionen är män, därför ges kvinnor företräde vid tillsättning av denna anställning, vid i huvudsak lika meriter i övrigt.

Linköpings universitet ska fortsätta att utvecklas som en attraktiv och kreativ arbetsplats som präglas av lika villkor och arbetar därför aktivt för jämställdhet och mångfald.

Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Kontaktpersoner

Bahram Moshfegh

Professor

+46 13 281158

bahram.moshfegh@liu.se

Malin Thunström

HR-konsult

+46 13 282583

malin.thunstrom@liu.se