Expert VVS

Arbetsplatsbeskrivning
Boverket är en statlig myndighet som arbetar med frågor som rör samhällsplanering, byggande och boende. Myndigheten har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. Boverket är en myndighet i utveckling både vad det gäller uppgifter och arbetssätt. Myndigheten har ca 230 anställda och finns i Karlskrona. Myndigheten har också en mindre del av sin verksamhet lokaliserad till Stockholm.

Arbetsbeskrivning
Verksamheten på enheten för tekniska egenskaper omfattar bland annat framtagning, revidering och uppföljning av Boverkets byggregler, BBR och övriga föreskrifter samt olika utredningsuppdrag. Du kommer att medverka i arbetet med att utveckla och följa upp Boverkets byggregler, särskilt med frågor som rör VVS-tekniska installationer. Du kan se byggnaden i ett sammanhängande system av projektering, byggande, brukande och förvaltning. Du kommer att svara på externa frågor och medverka i, samt i förekommande fall, leda utredningar inom olika områden kopplat till tekniska egenskaper.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har flerårig yrkeslivserfarenhet av arbete med projektering av installationstekniska system för ventilation, värme och sanitet i byggnader för att uppfylla kraven i Boverkets byggregler, BBR. Du har aktuellt erfarenhet av att ha arbetat med VVS-projektering i Sverige under de senaste åren. I grunden har du en civilingenjörsutbildning eller motsvarande som omfattar kurser på masternivå i byggnadsfysik och installationsteknik, alternativt en kortare ingenjörsutbildning och flerårig erfarenhet av projektering av byggnadsfysikaliska och /eller installationstekniska frågor.

Du bör ha
• projekterat flerbostadshus, kontor och sjukhus
• erfarenhet av att leda och delta i utredningar

Vi arbetar ofta i grupp. Det är därför viktigt att du är lyhörd, har god samarbetsförmåga och en god förmåga att kommunicera i både tal och skrift, på svenska och engelska. Du har lätt att växla mellan olika frågeställningar och arbetar självständigt och strukturerat för att nå uppsatta mål enligt tidplan. Vi fäster stor vikt vid dessa personliga egenskaper.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Karlskrona

Ansökan
Ansök senast: 2017-11-12
Referensnummer: 5375/2017

Kontaktperson
Ingrid Hernsell Norling
Enhetschef Tekniska Egenskaper
0455-35 32 81

Fackliga företrädare
Sabine Toresten
ST-Boverket
0455-35 30 80

Avdo Bojcic
Saco-S
0455-353032

http://www.offentligajobb.se/Public/AssignmentView.aspx?RemoteId=1208D38...