Energirådgivare

Arbetsplatsen
Vår kommun är expansiv med cirka 27.000 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: ”Världsvan och hemkär”. ”Världsvan” står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. ”Hemkär” står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv. 

Vill du veta mer om oss? Besök oss på www.mjolby.se

Mjölby kommun arbetar för en grön omställning och en hållbar framtid. Tjänsten som energirådgivare är en del av det arbetet tillsammans med kommunens hållbarhetsstrateg. Ansvaret för att planera, hålla samman, driva och följa upp kommunens arbete mot en grön omställning hör till kommunledningskontoret. Energirådgivaren kommer arbeta nära hållbarhetsstrategen men också ha ett nära samarbete med service- och teknikförvaltningen i arbetet med energieffektiviseringar i kommunala lokaler. Tjänsten är lokaliserad i Mjölby men viss telefonrådgivning ges även till boende i Boxholms och Ydre kommuner. 

På kommunledningskontoret i övrigt arbetar ett tiotal medarbetare med trygghets- och säkerhetsfrågor, kommunikation och webb, markexploatering, verksamhetsutveckling och kansliuppgifter. 

Arbetsuppgifter
Som energirådgivare arbetar du 75% med kommunal energi- och klimatrådgivning och 25% med att stötta service- och teknikförvaltningen med energieffektiviseringar i kommunens byggnader. 

Du informerar om och verkar för en effektiv energianvändning i hushåll, små och medelstora företag samt organisationer. Rådgivningen är ett verktyg i omställningen till hållbar energianvändning med minskad miljöpåverkan som följd. Du medverkar i arbetet med att ta fram en ny energiplan/klimatstrategi och arbetar med aktiviteter kopplade till planen. 

Service- och teknikförvaltningen ansvarar för att leda och genomföra effektiviseringsprojekt. Du är sakkunnig rörande myndighetskrav och stöd i att administrera, sammanställa och svara för dessa. 

Du deltar även i regionala projekt som samordnas av Energikontoret Östra Götaland samt är med och arrangerar och deltar i kampanjer som genomförs på lokal nivå (exempelvis Earth Hour, Europeiska Trafikantveckan och Huljedagen). 

Kvalifikationer
Vi ser att du har relevant högskoleutbildning eller eftergymnasial utbildning inom energi och miljö. Det är meriterande med utbildning och/eller erfarenhet inom teknisk byggnadskunskap och energi och installation samt goda kunskaper inom energi- och klimatområdet. Du har erfarenhet av att planera, genomföra och följa upp projekt. 

Du har god datavana, B-körkort är ett krav. 

Som person är du ansvarsfull och självgående, tar egna initiativ och har analytisk förmåga och kan prestera resultat. Du tycker om att samarbeta och är utåtriktad, har god förmåga att skapa nya relationer och är bra på att kommunicera med andra människor. 

För uppdraget som energirådgivare krävs en grundutbildning för energi- och klimatrådgivare och konsumentjuridik via Energimyndigheten och Konsumentverket. Om du inte redan har gått den utbildningen så kommer det vara en del av din kompetensutveckling hos oss. 

Vi erbjuder dig en kreativ arbetsplats med varierande arbetsuppgifter och stora möjligheter att påverka hållbarhetsarbetet i Mjölby kommun. 

Anställning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön. 
Arbetstid: Dagtid.  
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.
Antal platser: 1

Ansökan
Du söker jobbet direkt via Offentliga jobb
Arbetsgivarens referensnummer: 611/2018
ASista ansökningsdag: 2018-09-05
Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid. 

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)
Carina Brofeldt
bitr. kommundirektör
Tel: 0142-85156

Åsa Carlberg
Hållbarhetsstrateg
Tel: 0142-85088

Fackliga företrädare
Petra Malm
Vision
Tel: 0142-85027
E-post: petra.malm@mjolby.se

Ansök här