ARKITEMA SÖKER SPECIALIST INOM HÅLLBARHET TILL STOCKHOLM

 

 

 

 

 

 

Brinner du för hållbarhetsarbetet inom byggsektorn? Har du erfarenhet av att jobba som konsult och vill du vara med och utveckla ett nytt affärsområde inom Arkitema Architects? I så fall kan du vara den person vi letar efter!

 

Arkitema Architects utvidgar sin verksamhet med Arkitema Consulting – ett helt nytt verksamhetsområde som levererar servicetjänster och rådgivning inom Clients Consultancy, BIM Management, People Involvement och Sustainability.

Vår vision är att hållbar arkitektur ska vara en av de drivkrafter som befäster och utvecklar Arkitemas ställning som ett av de marknadsledande arkitektföretagen i Skandinavien. Vi arbetar utifrån ett helhetsperspektiv där de hållbara lösningarna ska inkludera både sociala, ekonomiska, miljömässiga, funktionella och estetiska aspekter.

Med Sustainability som en egen enhet inom Arkitema Consulting kan vi ge skräddarsydd rådgivning inom hållbar arkitektur - samtidigt som vi bygger upp ett team av branschens bästa rådgivare och specialister inom området. Vi håller även på att ta fram en ny CSR-strategi som utgår från hållbarhet inom arkitekturen, men som även omfattar våra arbetssätt och policys gällande miljö, energi, trivsel, etik och jämställdhet.

Som specialist inom hållbarhet kommer du, i nära samarbete med dina kollegor i Stockholm och övriga medarbetare i Arkitema Consulting, att arbeta med att utveckla synergin mellan våra servicetjänster och kundernas behov. Du kommer även att vara delaktig i arbetet med vår CSR-strategi och hur vi kopplar den till rådgivningen och arkitekturen.

Dina primära arbetsuppgifter kommer att vara att ge input till tävlingsprojekt, byggherrerådgivning och hållbarhet i de tidiga faserna, utveckling av skräddarsydda hållbarhetsstrategier på konkreta projekt samt certifiering och specialistrådgivning i relation till energi, dagsljus och byggmaterials miljöpåverkan. Vidare ska du vara med och utveckla kompetensen samt bidra till internt nätverkande inom hållbart byggande. Du kommer att arbeta från vårt kontor i Stockholm men arbetsuppgifterna kan omfatta byggprojekt i hela Skandinavien.

För att lyckas i rollen tror vi att du

  • har relevant utbildningsbakgrund som antingen ingenjör eller arkitekt
  • har specialistkunskap inom antingen energi/dagsljus eller hållbara byggmaterial
  • är utbildad inom Miljöbyggnad och helst också LEED eller BREEAM
  • har minst 10 års relevant erfarenhet som konsult - primärt inom hållbarhet
  • kan arbeta konceptuellt i de tidiga faserna och kan leverera skräddarsydda lösningar och hållbarhetsstrategier för byggnader och/eller stadsdelar
  • har erfarenhet av Miljöledning enligt ISO 14001
  • har ett stort nätverk inom byggbranschen samt en god affärsförståelse
  • behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Kunskaper inom danska/norska är en fördel i kommunikationen med dina skandinaviska kollegor.

Samtidigt är du

  • samarbetsvillig, har goda kommunikativa egenskaper och ett gott humör
  • villig att ta ett ansvar för att utveckla hållbarhetskompetenser hos dina kollegor i Arkitema Architects i Stockholm tillsammans med vår kompetenschef och vår affärsområdeschef

Om du känner igen dig i ovanstående tror vi att du är den person vi söker. Välkommen att bli en del av ett kontor med bred kompetens och höga kvalitetskrav där det samtidigt finns plats för personlig utveckling, karriär och massor av glädje!

Ansök med CV och personligt brev via länken nedan. Vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 5/3. Intervjuer och tillsättande kan komma att ske löpande. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Kontorschef Jessica Ehrnst på: jessica.ehrnst@arkitema.com / +46 072 968 49 53 eller Head of Sustainability Rikke Bjerregaard Orry på ribo@arkitema.dk /+45 58 58 23 10.